Help ons


DONEER

Wat doet 2Bchild aan voeding en gezondheid?

  • Betalen van dagelijkse boodschappen.
  • Financieren van medicijnen of medische kosten.
  • Verbeteren van hygiëne van kinderen.


Via vrijwilligers in Bosnië regelt 2Bchild een maandelijks boodschappenpakket voor gezinnen. Dat verlicht de druk op het bestedingspatroon van het gezin. Hierdoor ontstaat financiële ruimte om andere zaken te bekostigen of een schuld af te lossen. 2Bchild maakt aan sommige gezinnen ook geld over om daar zelf de boodschappen mee aan te schaffen.


Door de slechte levensomstandigheden van de kinderen loopt de gezondheid gevaar. Veel kinderen hebben gezondheidsklachten. Medicijnen zijn duur en worden niet altijd aangeschaft. Het gebrek aan medicijnen verlaagd de levensstandaard. 2Bchild financiert de aanschaf van noodzakelijke medicijnen. Daarnaast vergoedt 2Bchild eveneens tandartskosten en medische hulpmiddelen.


Het aanschaffen van wasmiddel, tandpasta, tandenborstel, schoonmaakartikelen en zeep verbeteren in het gezin de hygiënische staat. Daarmee wordt de omgeving van het kind gezonder. Deze artikelen zijn vaak kostbaar waardoor gezinnen er vaak op bezuinigen. 2Bchild zorgt ervoor dat ook deze artikelen kunnen worden aangeschaft.