Help ons


DONEER

Wat doet 2Bchild in en om de woning?

  • Kleine aanpassingen in en aan de woning.
  • Groentetuin of groente kas financieren.
  • Aanschaffen inboedel.

2Bchild helpt kinderen door de thuissituatie te verbeteren. Dat kan door kleine aanpassingen aan een woning te financieren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een kapot raam, het schilderen van een kamer, het aanschaffen van een goede voordeur of het repareren van een lekkend dak. Het is niet de intentie om grote verbouwingen te organiseren of het bouwen van een complete woning te financieren.


De gezondheid van kinderen en de zelfredzaamheid van een gezin wordt gestimuleerd door het verzorgen van een groentetuin. Voor de ouders\verzorgers is het een dankbare en nuttige dagbesteding en de kinderen krijgen vers voedsel. Overproductie kan verkocht worden of geruild tegen andere diensten. 2Bchild helpt hen met bijvoorbeeld de aanschaf van een broeikas of materiaal om het land te bewerken. Ook het aanschaffen van boerderij dieren wordt door 2Bchild gefinancierd.


Een goede nachtrust of een fatsoenlijke kast verbeteren de leefomstandigheden van kinderen positief. Daarom zorgt 2Bchild er bij sommige kinderen voor dat er een nieuw bed, beddengoed en matras kan worden aangeschaft. Maar ook een kast waar kleding netjes in opgeborgen kan worden draagt bij aan een schonere woning.