• vlaggen.jpg
  • Foto_23-09-16_15_26_50_2.jpg

Overig nieuws

Hier vindt u uitgebreid nieuws dat niet via Twitter is aangeleverd.


11-02-2017

Eind maart is het zover...
2Bchild vertrekt 25 maart tot en met 1 april weer met 8 vrijwilligers naar Bosnië. Zij zullen verschillende plaatsen bezoeken zoals Banja Luka, Celinac, Kljuc, Vitez, Davar en Tuzla.
Behalve gezinnen, bezoeken zij ook een school in Vitez om geld te overhandigen voor kinderen die zelf geen geld hebben voor een lunch op school. Dit dankzij het geld wat opgebracht is door basisschool de Malelande, een school uit Rhenen en de bakker in Bunschoten Spakenburg. Verder organiseert 2Bchild dit jaar ook weer een Familiediner voor de gezinnen, een van de hoogste sociale gebeurtenissen in Bosnië. En natuurlijk laten we weer kleine en grote wensen in vervulling gaan voor de kinderen en hun gezinnen. Een dagje shoppen met een kind, een babykamer inrichten voor een pasgeboren baby of een maand boodschappen doen voor een gezin behoort allemaal tot de mogelijkheden. Voor informatie of om een van de acties te steunen, ga naar projecten.

Projecten


25-01-2017

Vandaag is 2Bchild officieel een stichting. Ondertekening heeft plaats gevonden ten kantore van notaris Beens. Met de stichting wil 2Bchild enerzijds de donateurs de mogelijkheid bieden om de giften van de belastingen af te mogen trekken. Hiervoor wordt een traject gestart om ook de ANBI status te verkrijgen. Anderzijds zal de continuïteit van 2Bchild gewaarborgd zijn doordat de stichting een officiële structuur biedt. De missie van 2Bchild blijft echter onveranderd evenals de werkwijze.


21-01-2017

Er wordt op 23 februari een informatieavond georganiseerd door de vrijwilligers van 2Bchild. Wij zullen die avond een terugblik geven van het afgelopen jaar en onze toekomstplannen presenteren. Het thema van de avond zal zijn 'Dreams 4Children'. De avond kan worden bijgewoond door belangstellenden, sponsors en donateurs. Zo blijf je op de hoogte van de laatste stand rondom 2Bchild en hun werk. Aanmelden kan via deze link.

Infoavond


31-12-2016

Op de laatste dag van het jaar 2016 heeft Edina, onze vrijwilliger in Kljuc (links op de foto), boodschappen gedaan voor het gezin van Raïf en Samira. De boodschappen zijn zo ingekocht dat het gezin tevens een feestelijke maaltijd kan bereiden op de laatste dag van het jaar. Zo kunnen zij in ieder geval met een goed gevoel starten aan het nieuwe jaar. Het leven in de winterperiode is zwaar voor hen. De toekomst is niet rooskleurig voor dit gezin. Wij willen hen blijven ondersteunen.


27-12-2016

Namens alle kinderen en vrijwilligers bedanken wij onze donateurs, sponsors en iedereen die zich heeft ingezet in 2016 om Bosnische kinderen te helpen hun dagelijkse leven aangenamer te maken. Samen kunnen wij veel bereiken! Ook al kunnen wij niet iedereen helpen, voor een aantal maakt het wel degelijk een enorm verschil. Voor hen is de hulp een geschenk dat hun leven compleet kan veranderen. Ook een kleine bijdrage zorgt voor een gelukkig moment. Al is het maar voor 1 dag, het heeft een positief effect op hun leven. Het kan bijdragen aan een nieuw begin. Een gevoel dat je er toe doet, dat je niet vergeten of eenzaam bent. Dat iemand anders, hoe ver ook van je vandaan, om je geeft. Dat geeft hoop.... Daarom: "dank jullie wel voor 2016", jullie geven ons de middelen en ook de energie om in 2017 ermee door te gaan.


17-12-2016

Wat een geslaagde dag! Vanaf 15.00 uur tot aan sluitingstijd was het druk bij onze kraam. Er is meer dan 700 Euro verkocht voor 2Bchild. Allereerst dank aan alle creatieve mensen die de spullen voor ons hebben gemaakt, de ballonnenclown Sandra, de vrijwilligers die de kraam hebben geregeld en bemand, de organisatie van Hooglandse Wintersferen voor een fantastische uitvoering, De heer van Noordenburg voor de kerststallen, Oudshoorn Bloemen & woondecoraties voor de voorjaars bollen, Kata voor de Pitabroodjes en niet te vergeten alle mensen die door een aankoop of een gift een bijdrage hebben gedaan. Met een deel van het geld helpen wij Salko een fiks aantal maanden aan boodschappen. Help ons mee de kerstgedachte levend te houden en steun onze organisatie door een bijdrage.


4-12-2016

De Hooglandse Wintersferen is een kerstmarkt rondom de Sint Martinus kerk te Hoogland op 16 december 2016 vanaf 15.00 uur tot 21,30 uur. 2Bchild heeft een kraam op deze gezellige markt gekregen. Wij zijn nu druk bezig om allerlei leuke creatieve handwerkjes te maken in kerstsfeer. Leuk dat naast onze eigen vrijwilligers ook heel veel andere creatieve mensen zich hebben aangesloten. Alle handwerkjes zullen op de kerstmarkt te koop worden aangeboden. Uiteraard hebben wij ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen grabbelen en er zal een ballonnenclown langskomen. De gehele opbrengst gaat naar de projecten van 2Bchild. Noteer de datum 16 december alvast in jullie agenda en kom ons die dag bezoeken!


24-11-2016

Vandaag heeft 2Bchild een sponsor cheque opgehaald bij de Warme bakker Klaas Hartog. Het bedrag van 500 Euro is bestemd voor de basisschool in Vitez. Daar zullen wederom een flink aantal kinderen kunnen genieten van een lunch. Alle klanten van Klaas Hartog bedanken wij voor hun medewerking. klik hier voor de sponsorpagina.


16-11-2016

Eindstand van de inzamelactie van de BS de Malelande is € 819,28!


14-11-2016

Bij het nationaal schoolontbijt heeft de BS de Malelande een geweldig bedrag opgehaald. Meer dan 775,-- Euro zorgt ervoor dat 17 kinderen een jaar lang een lunch op school ontvangen. De kinderen van de Malelande hebben onder andere cupcakes gebakken, lege flessen ingeleverd voor statiegeld en klusjes gedaan. Het resultaat heeft onze verwachting overtroffen. Dank aan alle kinderen en hun ouders voor hun bijdrage.